Anime-musiikin harrastajat tekevät omia musavideoitaan

Japanilaista musiikkia tai ylipäätään japanilaista popkultturia ajateltaessa ei voi välttää mielleyhtymiä animeen, japanilaiseen piirroselokuvaan.

Anime-piirretyssä musiikki tukee vahvasti juonta, ja ohjelmasta riippuen musiikki kattaa useita eri tyylejä hyvin keveistä rallatuksista, kuten vaikka Pokémonissa, hyvinkin synkkä- ja tiivistunnelmaisiin sävelmiin. Musiikissa on usein vaikutteita sekä perinteisestä japanilaisesta musiikista että uudemmasta J-popista ja J-rockista, riippuen animen tyylistä.

Anime-musiikille tyypillistä ovat myös harrastajien ja fanien tekemät musiikkivideot. Animemusiikkivideoita tässä yhteydessä ei kuitenkaan tule sekoittaa musiikkivideoihin, jotka on tehty käyttäen animen tyyliä.

Valitusta anime-leffasta valitaan ja leikataan sopivia pätkiä ja niistä koostetaan musiikkivideo, joka tukee sävelmää. Harrastajat pitävät toisiinsa tiivistä yhteyttä internetin välityksellä ja järjestetäänpä animemusiikkivideoiden teosta kilpailujakin. Videot eivät ole millään tavalla virallisia musiikkivideoita, eikä niiden maailmassa yleensä liiku rahaa.

Aktiivinen foorumi animemusiikkivideoiden harrastajille on esimerkiksi animemusicvideos.org. Sivustolla asiasta innostuneet voivat vaihtaa vinkkejä, jakaa videoita ja keskustella aiheesta yleisesti toistensa kesken. Tavoitteena verkkosivulla on kerätä mahdollisimman paljon animevideoita yhteen paikkaan sekä tietysti saattaa samanmieliset harrastajat yhteen.