B’z:ltä uusi levy, sinkku ja kiertue

Kahden miehen vuonna 1988 perustettu rokkibändi B’z koostuu vokalisti Koshi Inabasta ja kitaristi Takahiro Matsumotosta, ja se on eittämättä yksi Japanin suosituimmista. Rockduo on lyönyt useita myyntiennätyksiä vuosien mittaan. Se on esimerkiksi Japanin kautta aikojen eniten sinkkuja myynyt yhtye, myyden lisäksi yli 80 miljoona levyä maailmanlaajuisesti. Sillä on myös hallussaan ennätys perättäisistä ykköspaikoista Oriconin virallisella sinkkulistalla. B’z on myös tunnettu Japanin ulkopuolella, ja bändi on keikkaillut mm. USA:ssa ja Kanadassa. Pitkän uran aikana miehet ovat myös ehtineet tehdä menestynyttä soolouraa kukin tahollaan.

B’z:n musiikki on kuluneiden vuosien mittaan muuttunut useaan kertaan. Bändi on ehtinyt kokeilla eri tyylilajeja popista bluesrockiin ja raskaampaan rockiin. Kitaristi Tak Matsumotoa pidetään yhtenä maailman parhaimmista kitaristeista ja hänellä on bändin ohella menestyksekäs sooloura. Matsumoton taitavuus onkin yksi syy B’z:n pinnalla pysymiseen.

Tammikuussa 2015 B’z julkaisi uusimman, bändin 51. sinkkunsa ”Uchouten”, joka tullee toimimaan mainiosti live-keikoilla. Single meni Oriconin sinkkulistan kärkeen heti julkaisunsa jälkeen. Bändin kiertueet kulkevat nimellä LIVE-GYM. Miehet ovatkin aloittelemassa parhaillaan B’z LIVE GYM 2015 Japanin kiertuettaan, joka starttaa maaliskuussa 2015. Maaliskuussa päivänvalon näkee myös bändin 19. kokopitkä albumi nimeltään ”EPIC DAY”, jota kaikki yhtyeen fanit ovat odottaneet mielestään jo liian pitkään.