Dir en grey Euroopan kiertueelle keväällä 2015

Japanilaisen rockin yksi tunnetuimpia yhtyeitä ulkomailla on kiistatta vuonna 1997 aloittanut Dir en grey. Maailmalla Dir en grey on ehtinyt kiertää monien isojen länsimaisten bändien, kuten Kornin, Slayerin ja jopa Children of Bodomin kanssa. Suomessa Dir en grey on nähty mm. Ankkarockissa ja Tavastialla, jossa bändi esiintyi loppuunmyydylle salille.

Dir en grey aloitti alun perin vahvasti visual kei -tyylisinä, mutta ajan myötä ja miesten vanhetessa ulkomusiikillinen tyyli on muuttunut hillitymmäksi. Musiikkikin on muuttunut vuosien varrella. Dir en greyn musiikkigenreä on mahdotonta lokeroida ja bändin jäsenetkin kieltäytyvät sitä tekemästä. Musiikki on sekoitus erilaisia tyylejä: se on lähinnä progressiivista tai vaihtoehtometallia, sisältäen kuitenkin aina rock-elementtejä. Tunnetuimpia biisejä ovat mm. Obscure, Ain’t Afraid to Die ja The Final.

Bändin viimeisin, yhdeksäs levy “Arche” ilmestyi viime vuonna. Vuoden 2015 huhtikuussa ilmestyy bändin uusi musavideokokoelma “Average Sorrow”, joka sisältää myös ennenäkemättömiä pätkiä “Arche”-levyltä.

Tänä keväänä Dir en grey on mahdollista nähdä jälleen Euroopassa ja kuulla bändin uusimman levyn, ”Archen” biisejä, livenä. “Tour15 The Unstoppable Life” aloittaa Japanin kierroksen jälkeen Euroopan turneen 17.5. Valkovenäjältä ja kiertää Puolan, Saksan, Iso-Britannian ja Ranskan kautta Hollantiin, jossa on kiertueen viimeinen keikka 27. toukokuuta. Suomalaisfanien harmiksi Suomi jää siis tällä kertaa väliin.