Elokuun japanilaiset festarit: Summer Sonic Festival ja Rising Sun Rock Festival

Tulevana kesänä Japanissa on useita rockfestareita, joista yksi suurimmista, ellei suurin, on vuodesta 2000 saakka urbaaniympäristössä järjestetty Summer Sonic Festival. Elokuun puolivälissä pidettävä festari on kaksipäiväinen ja se pidetään yhtä aikaa Osakassa ja Tokion tuntumassa Chibassa. Suurin osa bändeistä soittaa vuoropäivinä molemmissa paikoissa, mutta esiintyjälista ei ole paikoissa aivan identtinen.

Festareilla saadaan kuulla useita japanilaisia bändejä, mutta pääasiassa innokkaita musiikinkuuntelijoita houkutellaan suurilla länsimaisilla artisteilla. Kesän 2015 karkeloiden yli 120 esiintyjän joukkoon mahtuvat mm. supertähdet Pharrell Williams, The Chemical Brothers, Ariana Grande, Imagine Dragons, Manic Street Preachers, Macklemore & Ryan Lewis, D’Angelo and the Vanguard ja monet muut!

Edeltävänä päivänä voi festarifiilistä nostatella samassa ympäristössä enemmän klubimusiikkiin suuntautuneessa Sonicmania-tapahtumassa.

15.-16. elokuuta 2015
Osaka – Chiba
http://www.summersonic.com/2015/

Niin ikään elokuun puolivälissä, 14.-15.8, vietettävä Rising Sun Rock Festival luottaa japanilaisten bändien vetovoimaan. Vuodesta 1999 asti vietetyllä festarilla nähdään tänäkin vuonna pelkästään japanilaisen rockin kärkikaartia, vastapainona muiden rockfestareiden ulkomaalaiselle esiintyjäkaartille.

Viime kesänä yleisöä oli villitsemässä jopa 89 japanilaista artistia. Lavalla nähtiin mm. The Pillows, Caravan, Boom Boom Satellites ja Unicorn. Vuoden 2015 esiintyjälista julkaistaneen lähiaikoina, joten pidä tapahtuman kotisivuja silmällä!

Koko yön juhlittava festari kestää auringonnousuun saakka, kuten nimikin jo vihjaa. Festari on hieman muita, kuten myöskin kotimaisiin artisteihin panostavaa Rock in Japania pienempi ja siellä on lähinnä kotimaassaan tunnettuja bändejä, mutta tunnelma Hokkaidon saarella on varmasti tänäkin vuonna ainutlaatuinen!

14.-15. elokuuta 2015
Otaru, Hokkaido, Japan
http://rsr.wess.co.jp/2015/index.html