Rock-bändin markkinointi

Onko J-rockin kuunteleminen herättänyt sisäisen muusikkosi? Moni ahkera musiikin kuuntelija ja fanittaja intoutuu tekemään suosikkibändeistään inspiroitunutta musiikkia ja jos samanmielisiä ihmisiä löytyy lähipiiristä, kasaan voidaan helposti saada aivan oikea bändi. Soittelu hyvällä porukalla on aina mukavaa, mutta entä jos treenikämpän pimennosta haluaisi yrittää nousta hieman suuremman yleisön tietoisuuteen? Miten rockyhtyettä markkinoidaan ja tehdään tunnetummaksi?

Tyylikkäät promotuotteet tuovat näkyvyyttä

Jokainen aikaansa seuraava tietää varmasti, että sosiaalisessa mediassa näkyvillä olo kannattaa miltei aina. Facebookin, Instagramin ja muiden tarpeellisten kanavien haltuun ottaminen onkin varmasti itsestäänselvyys bändiään mainostavalle nuorelle muusikolle. Keinot eivät kuitenkaan lopu tähän.

Perinteisempi mainonta esimerkiksi televisiossa tai radiossa ei ole pienelle aloittelevalle yhtyeelle hintansa puolesta järkevä vaihtoehto ja häviää usein sosiaaliselle medialle myös saavutetun hyödyn ja relevantin näkyvyyden puolesta. Tällaiset hieman vanhanaikaiset keinot kannattaakin suosiolla unohtaa ja ottaa aktiivisen sosiaalisessa mediassa toimimisen rinnalle erilaiset näkyvyyttä tuovat mainostuotteet.

Näyttävällä logolla varustettu tyylikäs bändipaita on jokaisen musiikin ystävän vakiovaatekappale, mutta bändin logolla voi koristaa myös lukemattomia muita esineitä. Erilaisia mainostuotteita myyvä Axonprofil esittelee sivuillaan, mihin kaikkiin tuotteisiin esimerkiksi juuri bändin logo on mahdollista painattaa. Iänikuisten t-paitojen ohella bändin nykyisiä ja tulevia faneja voi ilahduttaa vaikkapa mukeilla, kangaskasseilla tai jopa taatusti erottuvilla laastareilla. Axonprofilin kautta bändi voi tilata myös omalla logollaan varustettuja tarroja, jotka totta kai kuuluvat jokaisen itseään kunnioittavan rockyhtyeen peruskalustoon. Erilaisten tuotteiden valikoima on valtava.

Keikoille suunnatessa on tärkeää, että bändin jo ennestään tunteville ja siitä ensimmäistä kertaa kuuleville, potentiaalisille uusille faneille on myytävänä tyylikkäitä fanituotteita. Joka kerta, kun bändin logolla varustettu tuote – vaikkapa kangaskassi tai pipo – on käytössä ihmisten ilmoilla, lukuisat ohikulkijat ja tuttavat rekisteröivät yhtyeen olemassaolon ja logo käy tutuksi. Lisäksi tosifanit käyttävät tuotteita enemmän kuin mielellään ja ne myös lisäävät yhteisöllisyyttä sekä fanien kesken että heidän ja bändin välillä. Myös bändin jäsenten kannattaa totta kai toimia kävelevinä mainoksina vaikkapa logollista lippalakkia tai hupparia käyttämällä.