Rock in Japan -festivaali avaa elokuun festarikauden

Japanissa rokataan! Elokuussa Japanissa on useita rockfestareita ja kuukauden hulinat aloittaa elokuun ensimmäisenä ja toisena päivänä Japanin Hitachissa vietettävä Rock in Japan! Festaria on vietetty jo vuodesta 2000 ja se on Japanin suurin rockfestari, joka keskittyy lähinnä kotimaisiin artisteihin.

Mielenkiintoista suomalaisittain on, että Japanin paras festaritarjonta keskittyy tosiaankin elokuun puolelle, toisin kuin esimerkiksi Euroopassa, jossa suurimmat festarit käydään läpi jo kesä-heinäkuussa. Tämä antaakin erityisesti Japaniin havitteleville matkailijoille mahtavan tekosyyn lähteä kaukomatkalle vielä kotimantereen tapahtumien jälkeen. Eihän kesään voi mahtua liian montaa festaria, varsinkaan, kun kyse on ulkomaan menoista!

Kesällä 2014 Rock in Japan -festivaaleilla innokasta festariyleisöä villitsivät mm. tyttöbändi SCANDAL, J-rockbändi ONE OK ROCK, poplaulaja Kyary Pamyu Pamyu, hiphopryhmä RIP SLYME, laulaja Kimura Kaela, tyttöbändi 9nine, rockbändi Nothing’s Carved In Stone ja moni muu. Kaikki tapahtuman esiintyjät ovat vakiosuosikkeja japanilaisilla listoilla ja erinomainen ensiaskel myös japanilaisesta musiikista kiinnostuneille vierailijoille. Vuoden 2015 festareiden line up julkaistaneen pian, ja varmaa on, että tänäkin vuonna japanilaisen musiikin ystäviä hemmotellaan! Kannattaa siis tarkkailla tapahtuman kotisivuja ja sosiaalisen median kanavia kesän lähestyessä.

Hitachi, Japan
1.- 2. elokuuta, 2015
http://rijfes.jp