Uusi albumi X Japanilta vuonna 2015?

Visual kei -musiikkityyli sai alkunsa Japanissa 1980-luvun alussa ja yksi tärkeimmistä tyyliin pioneereista on X Japan. Tyyliin kuuluu glam rockiin viittaavat vahvat meikit, tyylikkäät tukkalaitteet ja näyttävät vaatteet ja usein myös androgyyni tyyli, ja tätä kaikkea oli X Japan tullessaan musiikkimarkkinoille, samoin kuin heidän faninsa.

X Japan aloitti bändinä 1982 ja hajosi vuonna 1997. Bändin jäsenet tekivät kukin tahollaan soolouraa ja bändin kitaristi Hide kuoli, mutta silti vuonna 2007 miehet päättivät pistää jälleen hynttyyt yhteen.

Vaikka bändiä arvosteltiin alkuvuosina sen yliampuvasta ulkomusiikillisesta tyylistä, on X Japan tällä hetkellä eittämättä yksi Japanin suurimmista: se on onnistunut loppuunmyymään 18 kertaa 55 000 ihmistä vetävän Tokyo Dome hallin ja se on myynyt jo yli 30 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Tämä ei ole kuitenkaan sikäli mikään ihme, sillä bändin lavashow’t ovat todella näyttäviä: räjähteitä ja tulielementtejä ei säästellä.

Bändi on vaikuttanut Japanin rock- ja metalliskeneen merkittävästi, ja mm. toinen japanilainen rockbändi Dir en grey on ilmoittanut avoimesti olevansa X Japanin fani. Merkittävää on myös, että X Japan on ensimmäinen japanilainen bändi, joka on onnistunut lyömään läpi USA:n haastavilla markkinoilla.

Yhtye tunnetaan melodisista ja nopeista rock-kappaleista sekä myös kauniista, rauhallisista ja herkistä balladeistaan. Tunnettuja ja bändin kuuloisia biisejä ovat mm. Endless Rain, Art of Life ja Kurenai. Helmikuussa 2015 bändin säveltäjä-sanoittaja Yoshiki vihjaili Facebookissa uudesta albumista, joka ilmestyisi vielä vuoden 2015 aikana. Saanemme siis pian kuulla lisää uutisia!