Visual kein uranuurtaja The GazettE

Kotimaassaan huippusuosittu japanilainen rockbändi The GazettE on vuonna 2002 perustettu visual kei -musiikkityylin edustaja.

Ruki, Reita, Kai, Uruha ja Aoi ovat luoneet The GazettEn musiikille omaleimaisen soundin, jossa on sekoitettu musiikkityylejä laidasta laitaan: musiikkiin on rohkeasti sekoitettu vaikutteita niin vaihtoehtorockista, raskaasta rockista kuin nu-metalistakin. Biisejä on balladeista punk rockiin ja voipa niistä löytää hiphop-vaikutteitakin.

Japanilaisen rockin supertähdellä on suuri fanikanta myös Japanin ulkopuolella ja se on tehnyt useita kiertueita ympäri maailmaa. Bändi on esiintynyt täydelle salille Suomessakin pariin otteeseen: 2007 Tavastialla ja 2013 The Circuksessa.

GazettE on tunnettu tyylinsä vaihtamisesta ja monipuolisesta soundistaan, minkä voi havaita kuunneltaessa bändin tähän mennessä julkaistuja levyjä: tyyli vaihtelee jazzahtavasta rockista aina death metalliin asti. Biisivalikoima on siis laaja ja jokainen voi varmasti löytää bändin tuotannosta mieleisiään kappaleita. Tyypillisesti biiseissä on raskaita riffejä, ja tunnetuimpia The GazettEn biisejä ovat mm. Filth in the Beauty sekä läpimurtohitti Cassis.

Visual kei -tyylille uskollisena The GazettElta voi odottaa intensiivistä ja energistä esiintymistä sekä näyttävää lavashow’ta. Kuten tyypillistä tyylin edustajille, bändin esiintyminen on usein teatraalista ja liioiteltua, jopa aggressiivista iloittelua, ja live-esiintymisissä käytetään usein runsaasti lavarekvisiittaa. Bändin ulkoinen olemus on avainasemassa, toki musiikin siitä kärsimättä.

Yhtyeen musiikki pohjaa vahvasti rockiin, mutta joukosta löytyy myös monenlaisia kokeiluja niin punkin, ja jopa hiphopin puolelta. Visual kei -tyylisuunnan tyylipuhtaana edustajana bändin ulkoasukin uudistuu jatkuvasti, mutta tutuilta, bändin omilta kuulostavat biisit yhdistävät imagovaihdokset saumattomasti toisiinsa.

Maaliskuussa 2015 The GazettElta julkaistaan uusi live DVD ”Standing Live Tour 2014”.